www.wesele-zamosc.pl

Zamojskie forum weselne

Tort marcepanowy, gdzie znaleźć w Zamościu?

Ach, a teraz czas na słodkości. A nawet sporo słodkości - 3 piętra :)

Re: Tort marcepanowy, gdzie znaleźć w Zamościu?

Postprzez skalna_narzeczona » 2 lip 2009, o 22:11

Sprawdziłam tą cukiernię na polnej - bo najbliżej :) Okazało się, że rzeczywiście torty zdobione są masą marcepanową i mają ciekawe smaki - np. tiramisu, ale niestety żeby jakiś wybrać trzeba pofatygować się do Tomaszowa Lubelskiego, bo tylko tam dysponują katalogami. Tort byłby jednak do odbioru w Zamościu jeśli takie byłoby życzenie klienta, co cieszy :). Filia tego zakładu jak już wspomniałam znajduje się w Tomaszowie Lubelskim na ul. Piłsudskiego a nazywa się "Cukierenka".
skalna_narzeczona

W tym kontekście...

Postprzez moni1988 » 27 lip 2009, o 13:21

tak dokladnie i zeby zamowic to najlepiej pojechac do zakladu do tomaszowa. a z dowozem, to oni na miejsce dowioza. naprawde polecam ta cukiernie. Ciasta ,torty maja pyszne!
moni1988

Postprzez skalna_narzeczona » 18 paź 2009, o 18:40

Jak to z tortem u Nas było... :) Otóż okazało się, że w Tomaszowie owszem mają torty dekorowane marcepanem, ale po pierwsze nie mają katalogów i to jak tort będzie wyglądał okazuje się tak naprawdę przy odbiorze, po drugie cena!! - nie pamiętam już kwot, ale wychodziło najdrożej ze wszystkich cukierni w okolicy. Znaleźliśmy również cukiernię w Izbicy - zachwalaną przez znajomych, ale tam trzeba zamówić oprócz samego tortu weselnego również ciasto na wesele, co nas nie urządzało, bo ciasto już mieliśmy. Historia z tortem skończyła się tak, że zamówiliśmy tort w "Smakołyku" w Zamościu, i nie mogliśmy trafić lepiej - tort bardzo smaczny - z owocami i masą z bitej śmietany. Palce lizać :) i w dodatku wyglądał bardzo ładnie.
skalna_narzeczona

Postprzez vicia » 3 gru 2009, o 15:31

jeśli tort weselny to zdecydownie ten z tomaszowa lub. z siedziba w Zamosciu na ul polnej...piekniejszego tortu nie widziałam... a do tego w smaku bardzo dobry, co wcale nie jest zbyt czesto spotykane bo na ogoł tort weselny wyglada ale juz nie koniecznie smakuje ;) poza tym maja bardzo ładne stelarze... jesli chodzi o cene to owszem jest drogo ale uwazam ze warto bo torty ktore ja widziałam i probowałam od nich imponuja nie tylko wizualnie... jak dla mnie tom.lub narazie na pierwszym miejscu. i nie prawda jest ze nie dowoza.

kolejna godna polecenia cukiernia jest ta z Izbicy o ktorej ktos powyzej juz pisał... faktem jest ze zeby dowoz byl do Zamoscia to trzeba zamowic wieksza ilosc cista np.w postaci goscincow. wypieki maja naprawde dobre,cenowo tez ok.. jesli chodzi konkretnie o sam tort to ja probowałam z Izbicy wlasnie marcepnowy, z reszta bardzo dobry. wizualnie bardzo ładny, polewa marcepanowa byla tak uformowana,ze sprawiała wrazenie sukni panny mlodej(przynajmniej mi sie tak kojazyla) tort bez zbednych dekorcji w stylu gwiazdek czy kwiaatuszów ze sztucznych barwnikow...

jesli chodzi o Zamosc to ja preferuje cukiernie Turek na nowym miescie, ciasta sa bardzo dobre-,,domowe" torty rowniez bardzo smaczne. z tego co wiem niestety nie robia tortow marcepanowych...jest jeszcze jeden minus moze pojawic sie problem ze stelarzem, choc moze do tej pory wlsciciel zopatrzył sie juz w wieksza ilosc i moze nawet bedzie jakis wybor...
vicia

Postprzez szajka87 » 6 sty 2010, o 12:45

dobre wypieki sa w cukierni na szwedzkiej u pana Wasila. polecam tort czekoladowo - orzechowy :) a w sezonie tort z owocami pycha :D
szajka87

Postprzez irmina100 » 12 lut 2010, o 14:08

Słuchajcie zamierzam otworzyć w Zamościu sklep z dekoracjami na torty szczególnie nastawiam się na dekoracje dla dzieci, bo z doświadczenia wiem że w Zamościu ubogo.....zamierzam tez przyjmować zamówienia na tory dla dzieci w kształcie np motylka czy misia.Jak sądziecie czy to "wypali"???
irmina100

Postprzez skalna_narzeczona » 13 lut 2010, o 23:25

Uważam, że jeśli zawęzisz grono potencjalnych klientów i nastawisz się na grupę dzieci, to nic z tego nie będzie. Sama pomyśl, kim są najczęściej nabywcy tortów? Moim zdaniem najwięcej zamówień jest na torty weselne oraz osiemnastkowe - Ci klienci są niejako zmuszeni do takiego zakupu, sami na taką uroczystość raczej nie pieką. Inaczej się sprawa ma z Dzieciakami, Rodzice raczej nie kupują tortów na każde urodziny, może na pierwsze czy drugie... a potem to albo piecze się coś we własnym zakresie, albo kupuje ładnie wyglądające ciacho i wciska się w nie świeczki ;). Jeśli zaś chodzi o dekoracje na torty dziecięce, to niestety są to "groszowe" sprawy, z tego możesz nie wyżyć. - Przynajmniej takie są moje obserwacje. Kilka miesięcy temu wybierałam wspólnie z Mężem tort na Nasze wesele i powiem Ci co najbardziej mnie drażniło - otóż wszystko było na "słowo". W wyborze sugerowaliśmy się jedynie opinią sprzedawczyni - nie można było skosztować różnych smaków, nie można było obejrzeć dekoracji, nie było wyboru w kolorach. Dostaliśmy do przejrzenia zwykły album z powtykanymi zdjęciami tortów sprzed kilku lat. Wszystkie wyglądały podobnie. Mogę podpowiedzieć, że może takie szczegóły przyciągnęłyby klientów. No i konkurencja - klienci łatwo przywiązują się do marek, a tych sprawdzonych w Zamościu trochę jest, ale jak będziesz miała fajną ofertę, to ja pierwsza u Ciebie coś zamówię ;) Pozdrawiam i oczywiście życzę powodzenia i odwagi. Trzymam kciuki i mam nadzieję że nie za bardzo Ci namieszałam w głowie. ;)
skalna_narzeczona

Postprzez irmina100 » 14 mar 2010, o 01:05

Tak, faktycznie w zamosciu niestety ale żadna cukiernia nie ma fajnego katalogu-trzeba wierzyc na slowo!!!w jede\nej cukiernii dostalam katalog do reki ......i bylam rozczarowana!!!!!noa le...na szczescie tort byl ok, ale .....chyba niemialam wyjscia!!!dlatego teraz to ja bede piec torty dla dzieciaczków!!o różnych kształtach i ciacha domowego wypieku!!!
irmina100

Postprzez Jolanta80 » 21 maja 2010, o 09:03

Z ręką na sercu mogę polecić torty SPOŁEM.... Naprawdę jest taniej i bardzo smacznie :) Ja na swoim weselu miałam właśnie ze piekarni/cukierni SPOŁEM i nie żałuje- nie był za słodki- był w sam raz. 4 piętrowy i dowieźli na sale sami- POLECAM
Jolanta80

Poprzednia strona

Powrót do Tort Weselny