www.wesele-zamosc.pl

Zamojskie forum weselne

Poszukiwania lokalu na wesele

A gdzie się bawić? Sprawdzone miejsca, lokale z klasą, sale z charakterem, domy weselne z klimatem i... oczywiście wiejskie remizy OSP :)

Poszukiwania lokalu na wesele

Postprzez aniap1206 » 15 sie 2009, o 22:21

Witam wszystkich!
Mam pytanie...planuję wesele w 2011. W najbliższym czasie zamierzam rozejrzeć się za lokalem. O co konkretnie pytać właściciela podczas rozmowy, na co zwracać szczególną uwagę?
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
aniap1206

W tym kontekście...

Re: Poszukiwania lokalu na wesele

Postprzez AndziaL » 16 sie 2009, o 21:06

Ja bardzo polecam hotel Artis w Zamościu (właści8wie w Sitańcu). W lipcu tego roku organizowaliśmy z mężem tam nasze wesele. Jestem zachwycona. Wiele lokalów odwiedziłam (zarówno podczas wesel znajomych i rodziny, jak i w trakcie poszukiwań), dużo widziałam i rozmawiałam z wieloma lokalami (właścicielami lub menedżerami). Mieliśmy nawet zrobioną rezerwację w Alexie, który szczęście w nieszczęsiu jeszcze przed weselem okazał się totalną klapą i udało się znaleźć wolny termin w Artisie. Po Alexie Artis wydawał sę jakby z innego świaa. Wnętrza, obsługa, jedzenie i ogólne traktowanie nas jako Klienta było naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Nasi goście byli zachwyceni również. Rozliczenie było bardzo klarowne i nie zosały nam doliczone żadne ukryte koszty, co ponoć w Zamościu jest dość powszechną praktyką. Nie było żaqdnych problemów z kontaktem z hotelem w trakcie przygotowań. Mieszkamy 250 km od Zamościa więc wiele spraw musieliśmy załatwiać zdalnie. Wszyscy w tym hotelu stawali na głowie, żeby nam to ułatwić. Wszystkie te bujdy o jedzeniu (bo tego się obawailiśmy po przeczytaniu informacji na necie) to bzdury, Jedzenia było naprawdę dużo (sporo zostało jeszcze na następny dzień - wystarczyło dopłacić za obiad poprawionowy) i było przepyszne (ja zjadłam nbiewiele jako Panna Młoda co prawda, ale goście byli syci i bardzo zadowoleni). Jeśli marzycie o przyjęciu weselnym z klasą to naprawdę gorąco polecam ten hotel. Jak się policzy czas zaoszczędzony na użeranie się z jakimś niedoinformowanym i ograniczonym włascicielem jakiegoś podrzędnego lokalu oraz weźmie pod uwagę gwarancję, że wszystko będzie jak należy (także bez niespodzianek po przyjęciu) wcale nie wychodzi tak bardzo dużo drożej niż w innych (oczywiście w miarę sensownych - przynajmniej wizualnie) lokalach.
AndziaL

Postprzez AndziaL » 16 sie 2009, o 21:10

Jeszcze w sprawie ego na co zwrócic uwagę szukając lokalu, to na pewno musisz żadać podpisania umowy i to od razu, a nie ak jak to proponowali mi w Alexie (dwa tygosdnie przed weselem). W Artisie bine mieli z tym najmniejszego problemu i każdy szczegół (łącznie z tym jaka ma być dekoracja na stole zosała zawarta w załączniku do umwy, w którym spisaliśmy wszystkie dodatkowe ustalenia. Dzięki temu miałam spokojną głowę, że wszystko będzie jak nalezy. I było.
AndziaL

Postprzez skalna_narzeczona » 18 sie 2009, o 10:01

Hotel Artis... hmmm, już nawet o nim pisałam :) Ogromnym minusem jest cena - wysoka. Zgadzam się, że wnętrze wyśnione, nie potrzebują żadnych dodatkowych dekoracji, ale drogie Panie rozejrzyjcie się po Zamościu i okolicach i zapewniam, że można znaleźć coś równie ładnego i o niebo tańszego. W dodatku trzeba zaznaczyć, że jest to kilku gwiazdkowy hotel i atmosfera z środku hotelowa ( na mój gust trochę snobistyczna,nawet gdy podróżuje zazwyczaj wybieram pensjonaty, bądź kwatery prywatne, więc naturalne jest to, że w pomieszczeniach tego typu czuję się trochę nieswojo). Oprócz tego dodatkowy problem pojawia się,gdy trzeba wynająć kilka pokoi dla gości z daleka - znowu wysokie ceny (chociaż wiem, że hotel oferuje pewne upusty, ale zważywszy na kwoty wyjściowe, to i tak ceny są oszołamiające). Jeśli szukacie miejsca na wesele z klasą, ale nie chcecie na nie wydawać wszystkich oszczędności zachęcam do dalszego szukania - zapewniam można znaleźć coś równie ładnego, ale jeśli macie więcej pieniążków i lubicie marmury,to nie ma się nad czym zastanawiać. My długo się zastanawialiśmy czy nie zdecydować się na Artisa, i w pewnym momencie nawet koszty były do przełknięcia, ale jednak wybraliśmy trochę inny styl :) Mam nadzieję że nie będziemy rozczarowani, ani oczywiście Wy :)
skalna_narzeczona

Postprzez radan » 2 wrz 2009, o 16:10

Hej
Ja mogę napisac którego lokalu napewno nie polecam, najgorszemu wrogowi nie radziłabym tam robic wesela, mówię tu o zajeździe "orzeł" na lipskiej żeby nikt nie miał wątpliwości. Pisaliśmy już o tym z mężem w innym wątku więc kto chaiałby poczytac o szczegółach to podaję link: viewtopic.php?f=4&t=3#p124
Jeśli chodzi o takie praktyczne rady o czym trzeba pamiętac i czego KONIECZNIE trzeba pilnowac to w umowie muszą bc zawarte następujące rzeczy:
1. musi tu byc zapisane WSZYSTKO, począwszy od dokładnej kasy jaką macie wpłacic, nie może to ulec zmianie,
2. musi byc zawarte to jakie dokładnie będą przystawki, najlepiej wypisac po kolei co i jak,
3. wielkośc poracji jaką dostanie każdy gośc
4. że przystawki będą dokładane jeśli się skończą
5. napoje ile i jak będą wymieniane
6. talerzyki muszą byc zmieniane
7. ile będzie osób obsługujących gości
8. jeśli ma byc klimatyzacja to musi byc zawarte w umowie bo mogą nie włączyc
9. jeśli po weselu zostanie jakies jedzenie to co z nim robicie (np. zabranie do domu)
10. tzw. "gościniec", co wchodzi w skład i jakie porcje
11. jesli wynajmujecie gościom pokoje to tez wszystko musi byc wypisane, ile 2, 3 czy 4 osobowych, czy maja byc z łazienkami itp.

hmm... to chyba tyle, niektórym moze sie to wydawac głupie i niepotrzebne takie wypisywanie wszystkiego, ale naprawde ze szczerego serca radze tak zrobic, bo nas zrobili w konia w orle, wszystkie punkty o ktorych napisałam są naprawde ważne. Jak czegos nie masz w umowie to potem nie mozesz o to walczyc. My np. nie mielismy włączonej klimy a miała byc, pokoje były nie takie jak były zamówione, dania nieswieze i małe, obsluga powolna i niekompetentna, przystawki i napoje nie były dokładane choc miały byc, podobno "nic nie zostało" z jedzenia na weselu, az dziwne ze kazdy przyslowiowy talerz zupy byl wyl;iczony co do mililitra, cała ta kierowniczka to kobieta która robi bardzo dobre wrazenie, potrafi pieknie mowic o tym ze oni sie wszystkim zajma i zeby niczym sie nie martwic, w rzeczywistosci jest zupełnie inaczej, jest fałszywą i obłudną osobą nie mającą za grosz wstydu i honoru, karaluch chodziły po pokojacha ona twierdziła ze to robaczki świętojańskie. JEDNYM SŁOWEM PORAŻKA!! LUDZIE STRZEŻCIE SIE KTO MOŻE I TRZYMAJCIE SIE Z DALEKA OD TEGO LOKALU. Tym którzy jeszcze szukają sali życze powodzenia w szukaniu porządnego lokalu i trafcie na naprawde wartościowe miejsce.
Pozdrawiam
radan

Postprzez aniap1206 » 6 wrz 2009, o 18:46

Bardzo dziękuje za wszystkie wskazówki, na pewno się przydadzą :)
Mam pytanko odnośnie porcji...jak duża powinna ona być? I ile alkoholu przewiduje się na jednego gościa?
aniap1206

Postprzez Nadiaaa » 9 wrz 2009, o 11:30

POLECAM MOTEL EDEN W PŁOSKIEM. JEDZENIE SUPER! SALA PIĘKNA! JA JESTEM ZADOWOLONA
Nadiaaa

Postprzez radan » 9 wrz 2009, o 19:44

Aniu my na osobę przewidzieliśmy 1litr i ćwiartkę. Może to zabrzmieć nonsensownie ale tu chodzi o to, że jedna osoba nie wypije nic albo mało a inna z kolei dużo więcej. I powiem szczerze że zostało z tego naprawdę mało bo kilka butelek, dodam też, że było również piwo w butelkach w pierwszy dzień wesela. Jeśli chodzi o porcje to trudno powiedzieć ale np jakaś zupka powinna mieć ok. 200-250 ml, byle nie mniej, a pozostałe dania to warto byłoby tam wcześniej po prostu coś zjeść, zobaczyć w menu ile to waży (a jeśli waga nie jest podana to zapytać kelnerki), to może wydać się głupie tak pytać, ale tu przecież chodzi o udane wesele i żeby każdy był zadowolony i nikt nie wyszedł głodny. Życzę powodzenia pozdrawiam
radan

Postprzez umbertoeco1 » 8 paź 2009, o 14:01

W minioną sobotę byłem jako gość u brata na weselu w Gościńcu Kanclerz.
Jeśli chodzi o wystrój lokalu, to standard jak w większości choć zdaniem szefowej (tu cytuje) "To LOKAL Z KLASĄ ".....NIC SPECJALNEGO,zastawa jak wszędzie, ciasno, dodatkowo drewniane filary zajmujące dużo miejsca.Jako sala taneczna na wesele w ogóle się nie nadaje.Druga sala mieszcząca się na dole rzekomo do tańczenia na dancingach jest ciemna i też ciasna a oświetlenie marne (wskazówka dla kamerzystów, fotografów - zabierzcie sobie dodatkowe reflektory i ochraniacze na łokcie bo na pewno w tej ciasnocie będziecie narażeni na potrącenia, UWAGA NA SPRZĘT!!!)
Obsługa lokalu ogólnie miła, zastawa wymieniana na bieżąco ale z uzupełnianiem półmisków-przystawek to dramat (może to nakazy obecnej szefowej podczas przyjęcia weselnego). Szefowa niesłowna gdyż zapewniała że przystawki będą uzupełniane na bieżąco a tymczasem goście szukali jedzenia na stole. Menu drogie a podawane jedzenie nie adekwatne do ceny zestawu.
Sugerowane przystawki to WIELKIE OSZUKAŃSTWO bo było ich jak na lekarstwo i uzupełniane były dopiero po namowach nowożeńców, którzy słyszeli wiele sugestii od większości gości - uzupełniane sporadycznie, tak aby zaznaczyć tylko że uwagi poskutkowały.
Podobno dzieci do lat 4-rech gratis a tymczasem dziewczynka lat 3 nie miała nawet swojego talerzyka, nie wspomnę o podaniu dla niej dań.Jeśli szefowa Wam obiecuje góry półmisków wędlin wymienianych na bieżąco - NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ NA CHWYCIKI REKLAMOWE BO TO ŚCIEMA!!!!Jedzenie bidne,skromne,ciasno,ciemno LOKAL NADAJĄCY SIĘ TYLKO NA KOMUNIE BĄDŹ CHRZCINY. Nie dajcie się wkręcić w robienie wesela ponieważ ten lokal jest wielką pomyłką a szefowa mydli oczy aż szczypie i zedrze z Was do ostatniego grosza...jeśli zorganizujecie wesele w tym lokalu wyjdziecie jak Zabłocki na mydle.....
Podsumowując STANOWCZO ODRADZAM!!!
umbertoeco1

Postprzez lucas307 » 10 lut 2010, o 13:14

Ja polecam fajny i ładny hotel na wesele.
http://www.lokale-wesele.pl/firmy/detale/375.html
lucas307

Następna strona

Powrót do Sala / lokal / dom weselny