www.wesele-zamosc.pl

Zamojskie forum weselne

Za i przeciw.

Oko w oko z kamerą. :)

Za i przeciw.

Postprzez skalna_narzeczona » 5 cze 2009, o 10:41

Z moim Narzeczonym jesteśmy zgodni, że video reportaż z ślubu i wesela to chyba nie jest najlepszy pomysł. Już piszę dlaczego.
1. Ogląda się to raz, chwilkę po odbiorze płytki z filmem (tak było z moją komunią, studniówką), a potem chowa do szuflady. Pół biedy, jak za kilkanaście lat da się taki zapis gdzieś jeszcze odtworzyć. (Mnóstwo "pamiątek" na kasetach VHS jest już mało użytecznych, bo magnetowid poszedł w zapomnienie, a z przegrywaniem z kasety na płytkę za dużo zachodu)
2. Koszt nie mały bo ponad 1000 pln.
3. Dodatkowy stres, bo Ktoś się kręci za placami, zagląda w oczy i krępuje jeszcze bardziej
4. Płytki sobie nie postawię na półce i jako taka nie będzie mi przypominała tych chwil.
5. Niestety kamerzyści weselni, to nie profesjonalni operatorzy, filmowcy, a ślub i wesele to nie film z zaskakującą fabułą, gdzie wszyscy czekają końca, bo nie wiadomo jak się skończy. Zazwyczaj tylko kilka momentów zaskakuje i rozśmiesza. Reszta to zwykły zapis tego co się działo. Np. godzinna (albo i dłuższa) relacja z tańców na sali. - nuda
6. Dla osób z naturą profesjonalistów, oglądanie takiej relacji, może się okazać trudnym sprawdzianem, bo okazuje się, że coś tam jednak poszło nie tak, a My chcieliśmy to zrobić inaczej, Panna młoda wyglądała grubo w sukni (która tak bardzo Jej się podobała), Kościół jakiś taki ciemny i ponury na tej płytce, Mama zamiast patrzeć w stronę kamery i uśmiechać się do Pana Kamerzysty ucieka wzrokiem.Na wszystko nie mamy wpływu i nie warto się łudzić, że to co zostało pięknego w Naszej pamięci zostało również uwiecznione na płytce.

Ciągle się zastanawiamy czy jednak się zdecydować na Pana Kamerzystę. A że nie znamy w ogóle rynku video ślubnego to tak naprawdę ciężko jest Nam zadecydować. Oglądałam kilka filmów ślubnych w ostatnich tygodniach, i niczym mnie nie ujęły. Za to na pewno będziemy mieli fotografa :) - ze zdjęć za żadne skarby nie zrezygnujemy :)
skalna_narzeczona

W tym kontekście...

Re: Za i przeciw.

Postprzez asylwia » 5 cze 2009, o 22:28

za:
1) pamiątka- za kilka, kilkanaście lat Twoje dzieci wygrzebią taki film na dvd i będziecie się razem śmiać oglądając
2) nieraz na swoim własnym weselu można nie widzieć wszystkiego co kto robi a tak włączysz sobie film popatrzysz i każdego skomentujesz
3)pokażesz tym, którzy nie mogli być na ślubie
4) patrząc będziesz podziwiała jak pięknie wyglądałaś, jacy byliście piękni i młodzi "a ta ciotka to miała takie brzydkie wąsy" :lol:
5) na pewno będzie taki dzień gdy nie będziesz chciała wstawać z łóżka i najdzie Cię na obejrzenie własnego ślubu, aż łzy Ci staną w oczach :)
coraz bliżej 11.07.09 coraz dalej 19.07.08
asylwia

Postprzez Nadiaaa » 30 cze 2009, o 15:02

Ja jestem ZA kamerą na weselu. Dla mnie to pamiątka na całe życie :) Jak sie dzieci pojawia to mozna im pokazac... pozniej wnukom :)
Nadiaaa

Postprzez Nadiaaa » 26 wrz 2009, o 18:31

NIE POLECAM FIRMY VIDEO-KADR!!!!!
Brak profesjonalizmu! Na początku wszystko pięknie ładnie pan Marek Madej mówi,a po weselu okazuje się ze zdjęcia są beznadziejne- dużo prześwietlonych, złej jakości. Lepsze zdjęcia zrobili nam znajomi niz ten fotograf! Zdjecia dostaliśmy wywołane bez żadnych obróbek!
Kaseta z wesela pozostawia dużo do życzenia. Tłumaczyliśmy jak ma wyglądać i tak nie zrobili nam tak jak chcieliśmy! poszliśmy zeby poprawić i jeszcze raz tłumaczyliśmy... po odebraniu ''po zmianach" złapaliśmy sie za głowy bo jak można byc tak nie pojętnym... Znowu było tak samo zrobione! Za jakieś zmiany chcą dopłat... Pan Marek M. pieniądze żada przed zrobionym filmem i zdjęciami. A tak byc nie powinno- po skończonej robocie powiino sie płacic. Ale my zaufaliśmy tej firmie i w ich profesjonalizm (pracują w telewizji Zamojskiej). I to był nasz bład... Jakbysmy wiedzieli jak to bedzie na "odwal sie" zrobione to byśmy grosz nie dali!!!!!!!!

NIE POLECAM!!!
Nadiaaa

Postprzez lucas307 » 10 lut 2010, o 13:19

uff to dobrze bo już iałem się zdecydować na tą firmę
lucas307

Postprzez Jolanta80 » 21 maja 2010, o 08:42

Ja również nie polecam Video-Kadr- widziałam zdjęcia jakie zrobili- masakra
Ale polecam panią Magdalenę B, zdjęcia jakie robi sa genialne!!!!!
http://www.fotomagda.pl/
Jolanta80

Postprzez MerenRe » 2 sie 2010, o 18:27

Jeśli chodzi o video to http://studio.swidnik.pl/ ze Świdnika, zapłaciłam tylko 800 zł, a zrobili tak jak chciałam. Dużo kontaktowaliśmy się przez internet, bo po ślubie wróciliśmy do Anglii, ale było warto. Film nie jest nudny, bo ma kilka teledysków np. czołówka z napisami, z przygotowań, z pleneru, podsumowanie na końcu. Do tego wybraliśmy, a raczej stworzyliśmy własną czołówkę przy ich pomocy (cierpliwość to ich cnota, bo nie każdy poprawia Ci, aż do skutku!!!). Do tego utwory na podkład wybrane były przez nas. Dodatkowo wszystko wysłali nam do UK. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.

A jeśli chodzi o zdjęcia to tylko http://www.htsstudio.pl w Zamościu (koszt 1200 zł wersja najdroższa). Jeśli szukacie czegoś niepowtarzalnego, swojego, artystycznego!!!!

Obie firmy znalazłam przez internet i przez internet większość z nimi umówiłam. Spotkaliśmy się raz tydzień przed ślubem i uważam, że odwalili kawał dobrej roboty!!! Kiedy oglądam ich prace to łezka w oku się kręci. Pamiatka na całe życie!!! Polecam. Masz pytania to zapraszam na priva.
Szczęśliwa Żona Męża od 1 maja 2010 r.
Szczęśliwa Matka Córki od 14 sierpnia 2009 r.
MerenRe

Powrót do Videofilmowanie